Kezdőlap Magazin 2019 Arcadia: a hajó új filozófiával

Arcadia: a hajó új filozófiával

1535
0

Az olasz hajógyár 32 méteres jachtja testesíti meg az Arcadia elképzelését egy csöndes, sokkal hatékonyabb gépről, amely mesterien használja ki a tereket a fedélzeten.

Arcadia 105

Az Arcadia Yacht egyike azoknak a különleges hajógyáraknak, amelyek külön utakon járnak olyan időkben is, amikor a tervezők ontják az új designokat. Amikor a cég 2008-ban megszületett, a piac tele volt kecses, gyors, lenyűgöző és üzemanyagzabáló jachtokkal. Az olasz, angol és amerikai hajógyárak nem tudták elég tempósan piacra dobni az újabb és újabb modelleket, ráadásul a gyártók mind ugyanolyan jachtokat eresztettek vízre, mert főleg egymással akartak vetélkedni.

Arcadia 105
Azonban megjelent az Arcadia, egy teljesen új filozófiával a fedélzetén, ami inkább a jacht használhatóságára koncentrál, nem pedig a kinézetére.

Arcadia 105

A cég szögletesebb designokat tervezett, mint versenytársai, hagyományos hajóorral, hatalmas teljes falas üvegablakokkal a fő fedélzet körül, nagyobb üzemanyag-hatékonysággal, nagy külső terekkel, napelemekkel (amelyek a bent lévő rendszerekhez szolgáltatták az áramot, nem pedig csak kiegészítésként voltak felszerelve).

Arcadia 105

A többi hajógyártó csak a fejét rázta, mikor megismerték az Arcadia „a funkció mindenek előtt” filozófiáját. Tíz évvel később már többen is másolni kezdték a hajógyártó jachtjait, akik szintén praktikus, használható terekre, környezetbarát működésre vágytak.

Arcadia 105

Mivel az Arcadia egy évtizedes előnnyel bírt velük szemben, végig a falka feje tudott maradni, és a jelmondata is változatlan maradt. A lényeg, hogy a tulajdonos használni tudja, a szépség csak ezután következhet.
Az új 105 egy olyan megrendelő számára készült, akinek már a harmadik hajóját gyártotta az Arcadia.

Arcadia 105

„A gondolkodásmódja megegyezik a miénkkel. Nagy, tágas tereket akart a közös szórakozásnak nappalra, és olyan kabinokat, amelyekbe az ember kényelmesen visszavonulhat estére.” – mondta UgoPellegrino, az olasz hajógyártó igazgatója.

Arcadia 105
Az egyediség és térérzés már akkor is érezhető, amikor a jachtra lépünk. A fő fedélzeten található egy télikert, amit a tulajdonos játékszobává alakított, ahol a barátait szórakoztathatja. Az orr-rész kialakítása nagyon különleges, hiszen minden felületet üvegablakok fednek, beleértve a mennyezetet is, amitől úgy érzi magát az ember, mintha egy hatalmas üvegstúdióban állna, a kilátás pedig lenyűgöző.

Arcadia 105
A felső szinten található skylounge is a tervező kreativitásának gyümölcse. A helyiség teljesen fűthető és védett, viszont az elektromosan vezérelt oldalsó ablakokat lenyitva friss levegővel tölthetjük meg a kabint. A hátsó ajtók is teljesen kinyithatók a napozó felé. A kapcsolódó területek összesen 65 négyzetmétert tesznek ki, ahol minden vendég kényelmesen elfér.

Arcadia 105
A külső és belső tér tökéletes összeolvadása jellemzi a 105 modellt. A fő fedélzeten is hasonló az elrendezés, a hátsó pilótafülkében pedig akár tíz ember is elfér, a mellette lévő szalonban pedig tizenketten étkezhetnek egyszerre. A tulajdonosa nemcsak hosszú utazásokra használja a jachtot, hanem nagyobb rendezvények lebonyolítására is.

Arcadia 105
Az első 105 letisztultságáról ismerhető fel, hiszen fehér és fekete színekkel vették körbe az egész hajót. Nagyon modern érzetet keltenek a rozsdamentes élek és fekete lakk, a világos padló és fabetétek pedig melegséget kölcsönöznek. A mastersuit saját bejárattal rendelkezik, de két VIP kabint is elhelyeztek a fedélzeten.

 

Az Arcadia ötvenféle designban kínálja a jachtot, és minden esetben szorosan együtt dolgoznak a leendő tulajdonossal, hogy a hajó tökéletes legyen számára.

Arcadia 105
A 105 modellt iker MAN dízelmotorok hajtják meg, az 1000 lóerővel pedig akár 17 csomóra is felgyorsulhat a masina. 12 csomós sebességnél egyébként csupán 13 liter üzemanyagot fogyaszt mérföldenként.

Arcadia 105
Mint a legtöbb Arcadia jacht, a 105 is napelemekkel hajtja meg az elektromos rendszereket. A rendszer nemcsak a jacht akkumulátorait tölti újra, de segítségével a jacht halkan tud haladni éjjel, vagy amikor ki van kötve, hiszen olyankor nincs szükség a generátorokra. A hőszigetelő képességgel rendelkező üvegek hűvösen tartják a belső tereket, így kevésbé szükséges a légkondicionálók használata.

Arcadia 105
Az Arcadia új szintre lép a 105 modellel, új vizekre evez vele.