Kezdőlap Hírek Autók Az LG és a Hyundai partnerségre lépett

Az LG és a Hyundai partnerségre lépett

758
0
LG

Az LG Electronics (LG) és a Hyundai Motor bemutatta az IONIQ nevű utastér-koncepciót (IONIQ Concept Cabin), amely hűen tükrözi mindkét vállalat szakértelmét a fogyasztói kényelmi eszközök és elektromos személygépjárművek terén. Az innovatív koncepció maximálisan kihasználja az elektromos járművek tágas belső terét, ami belső égésű motor és más terjedelmes mechanikus alkatrészek híján a hagyományos autókénál jóval nagyobb.

LGAz IONIQ koncepcióban az utasteret számos olyan kényelmi funkcióval látták el, amelyek azt valóban otthonossá teszik. Egy beépített kapszulás kávéfőző tökéletes kávét készít a reggeli ingázás közben, az ülés alatti rekesz megszárítja és felfrissíti a nedves cipőt, a gardrób-menedzser az utazás alatt rendben és gyűrődésmentesen tartja a ruhákat, a mini hűtőszekrényben tartott italok pedig igazán jól jönnek a forró nyári napokon.

LGA komforton és a kényelmi tényezőkön túl a IONIQ utastér-koncepció legkülönlegesebb megoldásának az a flexibilis OLED kijelző számít, amely belülről teljesen beborítja a jármű tetejét. A hátul utazók az optimális látószög érdekében természetes kézmozdulatokkal állíthatják be a kijelző görbületét. A nagyméretű, 77 hüvelykes képátlójú OLED képernyő fel is osztható, így mindkét hátsó utas más-más tartalmat nézhet. A fejtámlákba épített hangszórók személyes hangteret hoznak létre, amely nem zavarja a többi utast.

LGMiután mindenki kiszállt, egy beépített szerkezet tisztára törli a padlót, felszedve a morzsákat és feltörölve a kiömlött folyadékokat. Ezzel párhuzamosan a felül ehelyezett UV LED-lámpák is működésbe lépnek, hogy fertőtlenítsék a jármű belsejét.

„Az LG aktívan részt vesz a hálózatba kapcsolt autókhoz (connected cars) kötődő megoldások fejlesztésében, a 2020-as CES-en pedig egy olyan, személyre szabott autós élményt mutattunk be, amely lehetővé teszi a járművezetők és az utasok számára, hogy az otthon kényelme az úton is elkísérje őket” — mondta Lee Chul-bae, az LG Electronics vállalati dizájnmenedzsment-központjának vezetője. „Az IONIQ Concept Cabin segítségével ezt az élményt még magasabb szintre emeljük, együttműködve a Hyundai-jal, amely valódi mobilitási szakértelemmel szállt be a közös projektbe.”