Kezdőlap Hírek Tech Fűthető biciklinyereg

Fűthető biciklinyereg

4245
0

Ha télen is biciklivel jársz, tudod, milyen rossz érzés ráülni arra a jeges nyeregre reggelente. A szlovén Drago Beravs találmánya azonban megoldja a helyzetet.

Sweet Saddle

A Sweet Saddle névre keresztelt fűthető bicikliülést három verzióban gyártják majd. Az egyik meleg levegőt fúj az ember alsó felére, a második hűteni tud a környező levegő keringetésével, a harmadik pedig a fűtő és hűtő funkciók között is tud váltani. A szerkezet egy ventilátor segítségével küldi a levegőt a polikarbonát nyeregbe.

Sweet Saddle
A masinát egy 12 voltos, 9800 mAh lítium-ion akkumulátorcsomag működteti, amely egy külön tárolóban található. Egy töltéssel akár 24 órán keresztül is hűthetjük vele az ülést, fűtésre pedig két órán át képes. Az érdeklődők akár olyan tárolótáskát is választhatnak a szetthez, amelyben elfér az iPhone-juk.
A nyerget sajnos sztenderd nyeregcsőhöz nem lehet rögzíteni, ezért a pakkhoz ezt is küldik. A fűthető nyereg súlya 600 gramm, a nyeregcső súlya 410 gramm.

Sweet Saddle
Ha érdekel ez a szuper bicikliülés, megnézheted a részleteket a Kickstarteren. Ha a Sweet Saddle eljut a gyártásig, 140 dollárért beszerezheted majd a hűthető ülést, 160 dollárért a fűthetőt, 170 dollárért pedig a kombináltat.