Kezdőlap Hírek Autók Megszületett az új FIAT 500

Megszületett az új FIAT 500

1057
0
FIAT 500

Milánóban bemutatkozott az új 500, az FCA csoport első tisztán elektromos autója, amely újraírja az emissziómentes járművek szabálykönyvét.

FIAT 500A várakozások szerint a jövő közlekedése fenntarthatóbb lesz, csatlakoztatott és autonóm; igazodva a mind szigorúbb korlátozásokhoz. A harmadik generációs Fiat 500 ismét az élen jár a változásban, amelyhez stílusosan, élvezetes vezethetőséggel igazodik. Nem csupán forradalmian új, de az újjászületése annak a szellemnek, amely ihletet adhat a megújulásra. A szabályok és korlátozások ugyanis önmagukban nem teremtenek forradalmat: ahhoz valami olyan ikonikusra és szépségesre van szükség, mint az új Fiat 500.

FIAT 500A változás ösvényén egyedül nem mehetünk végig. Ehhez olyan, hozzánk hasonlóan optimista szemléletű partnerekre van szükség, akik tevékenyen hozzá kívánnak járulni a Föld körülményeinek fejlesztéséhez, és ennek érdekében megosztják másokkal értékeiket és céljaikat. Leonardo Di Caprio felkarolta az új Fiat 500 projektet. Az „All-In” videokampányban arra kér mindenkit, hogy vegye ki a maga részét, ugyanúgy, ahogy a Fiat az 500-as modell megalkotásával.

FIAT 500Mások is osztoznak a Fiat jövőképén: Giorgio Armani, Bvlgari és Kartell, az olasz dizájn három ikonikus alakja, akik a Fiat márkával karöltve életre keltették azt a stratégiát, amelyben a fenntarthatóság szorosan összefonódik a kiemelkedő szakértelemmel, kreativitással és innovációval. Így született meg a három egyedi modell: az új Fiat 500 három különleges, exkluzív újraértelmezése.

FIAT 500Az olasz zsenialitás igazi mesterműveiről, nagyszerű műalkotásokról beszélünk: az 500-as három egyedi kivitelének elkészítése során mindhárom partnerünk következetesen arra törekedett, hogy minél nagyobb arányban alkalmazzanak fenntartható, természetes és újrahasznosított anyagokat.
A bolygónk javát szolgáló stratégiának egy jótékonysági árverési projekt is részét képezi. A három egyedi modell – az 500 Giorgio Armani, a B.500 „MAI TROPPO” by Bvlgari és az 500 Kartell – eladásából származó bevételt teljes egészében egy, a biodiverzitás és a Föld megóvásáért küzdő non-profit szervezet: az Earth Alliance kapja meg, amely Leonardo Di Capriót is alapítói között tudhatja.

FIAT 500Nemes tartalom: optimális hatótávolság, töltés és vezethetőség
A mérnökök tiszta lappal fogtak hozzá az új 500-as tervezéséhez, így részletekbe menő odaadással foglalkozhattak a jármű minden aspektusával, és megkereshették az optimális megoldásokat.

Az ügyfelek számára kulcsfontosságú a hatótávolság és a töltés időigénye. A 42 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorcsomaggal az új 500 akár 320 kilométert képes megtenni a WLTP norma szerint.

FIAT 500Az optimális töltési idő érdekében az új 500 85 kW-os gyorstöltő rendszert kapott, amely rendkívül rövid idő alatt feltölti az akkumulátorokat. Mindössze 5 perc elegendő például ahhoz, hogy megtegyünk 50 kilométert – azaz többet, mint az átlagos felhasználók napi szükséglete. A gyorstöltő mindössze 35 perc alatt 80 százalékra tölti az akkumulátort. Az autó jobb hátsó karosszériapaneljén elhelyezett Combo 2 töltőaljzat szolgál a gyorstöltő csatlakoztatására, egyen- és váltóáramon keresztül egyaránt.FIAT 500

Az új 500-ashoz emellett otthoni töltési megoldások is rendelhetők. Az új 500 bevezető különkiadásához alapfelszerelés az Easy Wallbox™: egy olyan otthoni töltőrendszer, amely szokványos háztartási csatlakozóra köthető.

FIAT 500A rendszert kifejezetten és kizárólag az FCA részére fejlesztette ki az ENGIE EPS, azt a Mopar a modell bevezetésével párhuzamosan kezdi forgalmazni Európában. Olyan egyszerű és megfizethető, telepítést nem igénylő megoldásról van szó, amely egyszerűen vezérelhető Bluetoothon keresztül, lehetővé téve, hogy Ön kiegyensúlyozza háztartása elektromos terhelését. Nincs szükség szakemberre: késlekedés nélkül elkezdheti tölteni az 500-ast akár 3 kW teljesítménnyel. Ráadásul az Easy Wallbox teljesítménye könnyedén 7 kW-ra növelhető, így alig több mint 6 óra alatt otthonában is teljesen feltöltheti autóját. A jármű tartozéka még a nyilvános hálózatra csatlakoztatható Mode 3 töltőkábel.

FIAT 500Az új 500 három üzemmódot (Normal, Range és Sherpa) kínál, amelyek közül vezetési stílusunknak megfelelően választhatunk.