Kezdőlap Kiemelt Sétabicikli

Sétabicikli

1050
0
Sétabicikli

Emlékeztek a holland művész és mérnök, Theo Jansen nagyívű kinetikus szobraira, melyek a szélenergia segítségével maguktól járják körbe a homokos tengerpartokat? Ezek ihlették a kaliforniai Carv céget a sétabicikli megalkotására, egy kerékpár és a sétáló robotszobrok ötvözésére.

Sétabicikli

A Youtube “The Q channel” csatornáján is megjelenő sétabicikli nem a legpraktikusabb termék a piacon, nem csúcssebességéről lesz híres, viszont minden tekintetet magára szegez.

A stílusosan “The Walking Bicycle” névre hallgató mű hátsó kerekét egy fémvázzal váltották ki, mely négy lábát pedálok hajtják.

Sétabicikli

A több, mint 400 kézzel készült elemből álló szerkezet kifejlesztése hét hónapon át tartott és csupán a rudak összeillesztése három napot vett igénybe. “Körülbelül heti három órát töltöttünk vele éjszakánként, hétfőtől szerdáig.

Sétabicikli

Lassan fejlődött ki a végső elrendezés, melyet megelőzött az anyagbeszerzés, tervek, vágás, hegesztés és csavarozás.” – nyilatkozta a Carv. “Végül el sem hisszük, hogy ez a több, mint 400 egyedi elemből álló valami működik.”