Kezdőlap Hírek Építészet A világ első 3D nyomtatott házsora

A világ első 3D nyomtatott házsora

2170
0

Latin-Amerikában az Yves Béhar és a Fuseproject szeretné megépíteni a világ első 3D nyomtatott lakóközösségét, amelynek minden darabját 24 óra alatt gyártották.

3D-s házak

A projekt célja, hogy a kiszolgáltatott rétegeknek lakhatást biztosítson a környezeti és fizikai veszélyekkel szemben. Ahogy általában a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévők azok, akik utolsóként részesülnek az innovációkból, ezért a stúdió a 3D nyomtatás technológiáját használja mint új, ugyanakkor nagyon hatékony eszközt a jelentős építkezéshez.

3D-s házak
A projekt érdekében a Fuseproject a New Story, a hajléktalanság megszüntetéséért küzdő non-profit szervezettel közösen dolgozik, továbbá csatlakozott hozzájuk az ICON, egy építési technológiával foglalkozó cég, amely a házépítés forradalmasítását célozza. Ugyan a házak megépítése nagyon gyors, a tervezés nagyon alapos volt, és az érintett családokkal való kommunikáción, valamint a szélesebb közösség igényeit is figyelembe véve. Ez nemcsak azt biztosította, hogy a dizájn passzol a helyi kultúrához és környezethez, de arról is gondoskodott, hogy a házak egyediek, és megfelelnek a különböző lakhatási igényeknek. A házakat 2019 nyarán építik fel, a lakók pedig 2020 elején költözhetnek majd be.