Kezdőlap Hírek Tech Pofán vág az emoji

Pofán vág az emoji

1295
0

Az emotigun, a vezeték nélküli puska, amely Facebook lájkokat lő ki, és a készítőjét, Tadas Maksimovas-t nem túl meglepő módon, egy Sylvester Stalone ihlette.

Emotigun

Csillogó alkarok, az izmos kezek megragadják az 50-es kalibert, és a régi mémen Rambó az erdőbe tüzel. Természetesen a muníciót ebben az esetben több száz elmosódott Facebook hüvelykujjal helyettesítették: Rambó-nyelven ez azt jelenti, hogy „kedvellek”.

Emotigun

Néhány évvel ezelőtt ez a korai Facebook mém egyszerűen kihangsúlyozta magát a lájkolást, de 2019-ben a szociálisan kimerült, instant visszaigazolást kereső atmoszférában, a fegyver, amely közösségi média reakciókat szór egy színészre, aki Mark Zuckerbergnek van öltözve igazán fekete humorra vall.

Emotigun
A videóban a projekt ötletgazdája, Tadas Maksimovas áll az alkotásával szemben tengerészkék zakóban – szándékosan hasonlóban, amit Mark Zuckerberg viselt a kongresszusi meghallgatásán. Tadas lájkokat, szíveket, hűha és mérges vagy síró fejeket lő ki. Egy darabig viseli az áradatukat, a videó végén pedig ironikusan egy feltartott hüvelykujjat mutat a kamerába.

Emotigun from Tadas Maksimovas on Vimeo.

Ezt a valóságos meta mém prototípusát először Jorge Sprave youtuber készítette el, aki gyakran készít fegyvermodelleket, amelyek közül sok gyakorlatilag ártalmatlan. Ezután a végső koncepciót átadta Martijn Koomennek.

Emotigun
Tadas tehát Zuckerbergnek öltözve összesen 200 Facebook reakció támadását viselte el. A közösségi oldalakon sokan sokkal többet, mások sokkal kevesebbet kapnak – de az igazi kérdés az, szeretnénk minél több reakciót kapni a barátainktól és ismerősöktől, ha mindet az arcunkba vágnák?