Kezdőlap Hírek Autók Alagút Las Vegasban

Alagút Las Vegasban

1303
0

Teljes gőzzel halad a terv, hogy egy nagy sebességű földalatti alagutat hozzanak létre a felújított Las Vegas Convention Center alatt. A helyi turizmusért felelős szerv aláírta az 50 millió dollár értékű szerződést a The Boring Company-vel, hogy megtervezze és kivitelezze az alagutak sorát, amelyeken keresztül a vendégek önvezető elektromos autókkal tudnak majd közlekedni.

Las Vegas

A Las Vegas Convention Center komoly felújításokon megy keresztül, aminek eredményeként a hatóság a The Boring Company-hoz fordult, hogy találjanak egy szállítási megoldást a látogatók számára az új, közel egy négyzetkilométeres intézményben. A cég márciusban tette meg a javaslatát, amit egy héttel később el is fogadtak.

Las Vegas

Most a két fél aláírta a szerződést 48,675,000 dollár értékben, amely ad némi információt arról, hogy miként is fog kinézni az alagút rendszer. Három földalatti utasállomás lesz, egy gyalogos alagút és kettő a járművek számára, amelynek teljes hossza 1,6 km.

Las Vegas

Emellett egy lift vagy mozgólépcső is lesz az állomás megközelítése érdekében, továbbá alagút világítás, kamerák, kontroll szoba, telefonos hálózat, Wi-Fi, távbeszélő, szellőzőrendszer és biztonsági rendszerek is a részét képezik a tervnek. Óránként 4400 utas szállítására tervezték a szerkezetet. A vezérigazgató Elon Musk szerint az építkezést inkább előbb, mint később fogják elkezdeni.

Las Vegas

„Boring Company két hónapon belül megkezd az ásatásokat a Vegas-i alagutakhoz” – tweetelte Musk. „A cél, hogy az év vége előtt befejeződjön az építkezés.”