Kezdőlap Hírek Autók Elektromos klasszikus

Elektromos klasszikus

1153
0

Ha te is a garázsodban szeretnél látni egy klasszikus Minit, ugyanakkor inkább elektromos autót vennél, most itt a lehetőség. Az angol Swindon Powertrain megalkotta az álomjárgányodat. A Swind lerántotta a leplet a korlátozott számban kapható E Classic Miniről, amiből jobb- és balkormányos változat is elérhető, bár csupán 100 darabban.

E Classic Mini

„Ez az első alkalom, hogy teljesen elektromos Miniket gyártunk. Már készültek prototípusok, azonban először vásárolhatják meg a rajongók a gépet. A klasszikus Mini különleges helyet foglal el az emberek szívében. Az 1959-es design valóban nagyon különleges volt, és azóta sem veszítette el jelentőségét. Kompakt mérete, teljesítménye és kezelhetősége olyan autóvá teszi, amelyből sosem akarsz majd kiszállni.”

E Classic Mini
A Swind E Mini az eredeti, de teljesen felújított kasztnit használja. A Swind saját hajtásláncát építi az autóba, amely egy 80 kW-os motorból és 24 kilowattórás Li-ion akkumulátorokból áll. A masina nagyjából 200 kilométert tud megtenni egy töltésből, legnagyobb sebessége pedig 130 km/óra.

E Classic Mini
Az autó belsejéből nem felejtették ki az USB töltőállomásokat a mobilok számára, a navigációt, légkondicionálást és ülésfűtést sem. A Swindnek sikerült a súlyelosztást is profi módon megoldania, az új modell csupán 80 kilogrammal nehezebb, mint elődje.

E Classic Mini

Az E Classic Mini prototípusa egyébként már több mint 10 ezer mérföldet megtett, számtalan teszten esett át. A kétajtós négyüléses csodát 79 ezer fontért vásárolhatod meg.

E Classic Mini