Kezdőlap Hírek Green Man Nawa Racer

Nawa Racer

1889
0
Nawa Racer

A modern akkumulátorok fejlesztésével foglalkozó francia start up a NAWA Technologies Kaliforniában mutatta be első elektromos motorkerékpár koncepcióját a Nawa Racer-t.

Nawa RacerA café racer ultramodern vonalai mögött a NAWA Technologies hipermodern technológiája lapul, a Nawa Racer hajtásláncának a része ugyanis egy forradalmi, a hagyományos lítium-ion akkumulátoroknál ötször több energia tárolására képes szuperkondenzátor.

Nawa RacerElektromos motorkerékpár esetében először alkalmaztak szuperkondenzátor, mely számos előnnyel jár, úgy mint a rendkívül gyors töltés, nagy energia visszanyerés és hatalmas teljesítmény.

Nawa RacerAz 1960-as években London utcáin a kávézók között versenyző café racerek 21. századi utódja a szuperkondenzátor révén percek alatt feltölthető, a fékezések alatt jelentős mennyiségű energiát visszanyerő Nawa Racer tömege a szénszálas váz és karosszéria elemek széleskörű alkalmazása miatt mindössze 150 kilogramm.

Nawa Racer Az alacsony tömeg pedig természetesen a teljesítménynek és a hatótávnak is kedvez, a Nawa Racer így 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órás sebességre, a végsebessége pedig eléri a 160 km/órát, miközben autópályán 150, míg városban akár 300 kilométert is megtehet egy feltöltéssel.

Nawa Racer