Kezdőlap Kiemelt Spaceship Neptune, ballonnal az űrbe

Spaceship Neptune, ballonnal az űrbe

1479
0
Neptune

A Priestmangoode a Neptune projekten dolgozik, amely egy nagyteljesítményű ballon és nyomás alatt lévő kapszula, amely képes az utasokat az űr széléig felrepíteni.

A londoni dizájn cég Nigel Goode és Paul Priestman vezetésével és az amerikai Space Perspective-vel együttl dolgozik a projekten. A pilóta által vezetett jármű akár 8 utast is magával vihet a hat órás útra, hogy elérjék az űr határát és biztonságosan visszaérkezzenek a Földre. Eddig ott csupán 20 ember járt.

NeptuneA Spaceship Neptune az embereket és a kutatáshoz használt eszközöket egy két órás enyhe emelkedéssel vinné a légkör 99%-ához, 30480 méterre. Itt körülbelül két órát töltenek el, közben megoszthatják fotóikat, tapasztalataikat a közösségi médián keresztül. Az űrhajó ezután újabb két óra alatt visszaereszkedik és a tengerben landol, ahol egy hajó összegyűjti az utasokat, a kapszulát és a ballont.

Neptune“Nagyszerű a Neptune projekten dolgozni, amely egy hosszú távú együttműködés alapja, melynek eredménye az egyedüli űrhajó, mely tervezésének alapja az emberi tapasztalat és előkészíti az utat a kereskedelmi űrhajózás jövőjének” – nyilatkozta Nigel Goode, a Priestmangoode dizájnere és társalapítója. “Kiindulópontnak az utasélményt vettük, majd megvizsgáltunk minden elemet, amely ezt az élményt nem csupán emlékezetessé, hanem igazán kényelmessé is teszi és olyan alapvető dolgokat kínálunk a hat órás utazás alatt, mint a mosdó.”

Neptune“A Space Perspective egy egyedileg elérhető űrutazási élményt fejleszt” – nyilatkozta Taber Maccallum, a Space Perspective alapítója. “A Priestmangoode csapata dolgozott velünk a Spaceship Neptune élményének megalkotásán, adva neki egy földöntúli, de klasszikus dizájnt, míg megfelel egy sor emberi faktornak, mérnöki, gyártási és üzemeltetési feltételnek.

Neptune“A kapszula dizájnja egy kritikus összetevője annak, hogy igazán inspiráló élményt nyújtsunk utasainknak, melyet az asztronauták úgy írnak le, mint látni a Földet az űrből” – tette hozzá Jane Poynter, a Space Perspective másik alapítója.

Az első, emberek nélküli tesztrepülést 2021 első felére tervezik, a Floridában található NASA Kennedy Űrközpontból.