Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Tequila expressz

Tequila expressz

1050
0
Tequila expressz

Utazás egy luxusvonaton, melyen korlátlan a tequilafogyasztás – úgy hangzik, mintha ilyen csak az italkedvelők legmerészebb álmaiban létezne, ám a likőrrel felszerelt mozdony nagyon is valóságos.


A Jose Cuervo Express már nagyjából nyolc éve pöfög végig Mexikó érintetlen vidékein. Új becenevét nem véletlen kapta – a Tequila Vonat különleges szolgáltatásaival magára vonta a kifinomult alkoholfogyasztás rajongóinak figyelmét.

Tequila expresszA vintage stílusú, arany-fekete vonat Guadalajarából indul, és a gyönyörű mexikói tájakon át Tequilába tart. Ezt a különleges, apró települést – ahol természetesen óriási a tequilakínálat – a Mexikói Idegenforgalmi Titkárság a Pueblo Mágico, azaz Varázslatos Kisváros névvel illette.

Tequila expresszA 11 órás vonatút semmivel sem nyújt kevesebb élményt, mint Tequila városa. Az Elit Vagon a Tequila Vonat egy faburkolatú luxuskocsija, melynek padlótól mennyezetig érő ablakain kipillantva olyan látványban részesülünk, ami legalább olyan részegítő, mint a felszolgált italok.

Tequila expresszAz Elit Vagonban plüssdíványok és egy nyitott bárpult található, ami olyan tequilákkal van feltöltve, mint a Reserva de la Familia, Maestro Dobel, Gran Centenario vagy az 1800. De ha egy kis változatosságra vágyunk, rendelhetünk rumot, vodkát, whiskyt és számos különleges koktélt is.

Tequila expresszAz italok mellé kérhetünk ínycsiklandó helyi finomságokat, hogy valóban megismerjük Mexikó ízeit.

Tequila expresszA vonaton számos szórakozási lehetőség adódik, például részt vehetünk szerencsejátékokban is. Sőt, egy hárompoharas kóstoló során új ismereteket szerezhetünk a tequila sommeliertől, hogy kellőképpen értékelni tudjuk az italt, amit kortyolunk épp.